Een infraroodsauna in de badkamer: een goed idee?

Infrarood artikels - 16 juli 2019
Sauna-residence

Dat een infraroodsauna voor veel zaken goed is, weet je vast al. Bovendien is zo’n cabine gemakkelijk thuis te installeren.  Je moet vooraf wel goed nadenken over de plaats waar je de infraroodcabine wil zetten. De badkamer is voor velen de eerste keuze. Maar toch moet je met enkele dingen rekening houden.

Daarom is de badkamer een goede keuze:

  • Het is handig om de douche dichtbij te hebben als je uit de infraroodsauna komt. Als je nog je halve huis moet doorlopen vooraleer je in de douche kan stappen, zal het genot kleiner zijn.
  • Door een infraroodcabine te integreren in je badkamer, creëer je er een wellness-gevoel. Zelfs wanneer je de sauna niet gebruikt, geeft ze een gevoel van gezelligheid en luxe aan de ruimte.
  • Als je huis geen extra slaapkamers heeft, is de badkamer de uitgelezen plaats om een infraroodsauna te plaatsen. Heb je niet veel ruimte? Dan kan je kiezen voor een kleiner formaat. Een cabine voor één persoon neemt bijvoorbeeld weinig ruimte in beslag.

Wanneer kies je toch best voor een andere ruimte?

  • Een evidente reden om je infraroodsauna op een andere plaats te installeren, is een te kleine badkamer. Heb je geen slaapkamer op overschot in je huis? Dan kan eventueel ook de zolder dienen.
  • Hou rekening met de installatie: als je badkamer zich op een plaats bevindt waar je moeilijk panelen naartoe kan verhuizen, integreer je de cabine best in een andere ruimte.
  • Heb je een leegstaande kamer in je huis? Dan is de infraroodcabine ideaal om er toch een nuttige kamer van te maken. Je neemt dan geen ruimte weg uit de badkamer. Ideaal als de kamer met de infraroodcabine op dezelfde verdieping ligt als de badkamer.

Wil je meer goede raad bij je keuze voor een infraroodsauna? Kom eens kijken in de showroom van Abisco of contacteer ons.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Een infraroodcabine kopen Een infraroodcabine kopen
Infrarood artikels - 16 juli 2019
Lees meer

 

Een infraroodsauna in de badkamer: een goed idee? Een infraroodsauna in de badkamer: een goed idee?
Infrarood artikels - 16 juli 2019
Lees meer