Last van artritis? De sauna verzacht de pijn

Sauna artikels - 16 juli 2019
Harmony-Solid-wood-premium

Heel wat mensen hebben te kampen met reumatoide artritis. Vaak wordt gedacht dat het enkel een ouderdomskwaal is, maar de ziekte treft ook vaak jonge mensen. Het is een auto-immuunziekte die ontstekingen van de gewrichten veroorzaakt.

Pijn verzachten

Vaak gebruiken patiënten veel medicatie tegen de pijn, maar dat kan op termijn een negatief effect hebben op de lever en de nieren. De sauna is een zeer goed alternatief: de warmte die op het lichaam wordt overgedragen, zorgt voor een verlichting van de pijn. Ook als aanvulling op medicatie heeft het een nuttige werking: het zorgt voor een ontgifting van het lichaam.

Patiënten zijn mobieler

Het pijnverzachtende effect van de sauna zorgt ervoor dat patiënten mobieler zijn: ze kunnen actiever bewegen zonder daar pijn bij te ervaren.

Ook mentaal effect

De grotere mogelijkheid tot activiteit zorgt tevens voor een positief mentaal effect. Patiënten die in het dagelijks leven meer kunnen doen, zoals werken of deelnemen aan activiteiten, voelen zich beter in hun vel.

Hoe de sauna gebruiken bij artritis?

Om er door de dag zo veel mogelijk baat bij te hebben, wordt aangeraden om telkens ’s morgens in de sauna te gaan. Bouw geleidelijk de frequentie op. Doe bijvoorbeeld de eerste week 2 sessies, de tweede week 4 en ga de derde week dagelijks in de sauna.

De ideale lengte voor een sauna is altijd 15 minuten. Ook dit kan je langzaam opbouwen, door bijvoorbeeld te beginnen met 5 minuten, daarna 10, enzovoort.

Zelf een sauna kopen?

Als u artritis hebt, is een sauna een investering in uw welzijn en gezondheid. Wil u meer weten over de verschillende mogelijkheden om een saunacabine bij u thuis te plaatsen? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact op met Tylö Belgium, verdeler van kwalitatieve Tylö-cabines.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

5 onmisbare accessoires in de sauna 5 onmisbare accessoires in de sauna
Sauna artikels - 12 juli 2019
Lees meer

 

Daarom is de sauna goed voor de huid Daarom is de sauna goed voor de huid
Sauna artikels - 10 juni 2019
Lees meer

 

Sport en sauna: hoe je beide hoort te combineren Sport en sauna: hoe je beide hoort te combineren
Sauna artikels - 21 februari 2019
Lees meer