Onderhoudsproducten

Sauna, Infrarood, Stoom

Onderhouden sauna

Een goed onderhoud van uw sauna of infraroodcabine is bijzonder belangrijk. Hoe beter u de sauna onderhoudt, hoe langer u er geniet van zult hebben. Bovendien is hygiëne uitermate belangrijk in deze warme, vochtige omgeving.

Met een kleine inspanning hebt u dus meer en langer plezier van uw investering. Het is onvermijdelijk dat u in een sauna zweet. Om de ruimte toch hygiënisch en netjes te houden, is geregeld schoonmaken noodzakelijk. Daarbij is het ook beter om reinigingsproducten te gebruiken die speciaal voor de sauna ontwikkeld zijn.

onderhoudsproducten

Onderhoud van het hout

Het is inherent aan het gebruik van de sauna dat u veel zweet. Dat kan er, zelfs met de beste houtkwaliteit, voor zorgen dat het hout op termijn verkleurt en soms ook vreemd ruikt. Bovendien is het hout in uw saunacabine zeer droog, maar daardoor ook heel gevoelig voor vocht. Al deze factoren maken dat het nodig is het hout van uw saunacabine geregeld te behandelen. Uw sauna zal er beter uitzien en zuiver zijn. Let op: ga het hout niet met grof schuurpapier te werk, maar gebruik onze aangepaste producten. Tylö Helo ontwikkelde speciaal hiervoor een bankolie die het hout van de banken in de sauna voedt en beschermt.

Aangepaste producten

Tylö Helo ontwikkelde zelf een hele reeks producten die efficiënt en zacht zijn voor de infraroodsauna. Hieronder vindt u een overzicht van de door Tylö Helo ontworpen en aanbevolen producten om uw sauna te onderhouden. Kalkaanslag op glas en tegels kunt u met deze producten verwijderen. Een goede behandeling zorgt er ook voor dat deze oppervlakten beter beschermd zijn tegen vuil.

Onthoud wel dat het heel belangrijk is dat u de muren en het plafond aan de binnenkant van de cabine niet mag behandelen. Door de banken en de vloer geregeld eens te schrobben met een mild schoonmaakmiddel zal de cabine fris blijven ruiken. U zult nog meer van uw sessie in de infrarood sauna genieten, als de ruimte schoon en fris is.

Ook voor de stoomgenerator

Hebt u in uw wellnessruimte een stoomgenerator, zult u in het aanbod van Tylö ook een reinigingsmiddel vinden dat schoonmaakt en ontkalkt tegelijkertijd. Omdat dit speciaal ontworpen is voor sauna’s, is het ongevaarlijk. Bovendien is het reukloos: geen last dus van vreemde geurtjes wanneer u de volgende keer uw sauna gebruikt.

Al het nieuws over wellness