Saunakachels

Houtkachels en elektrische kachels

Het hart van de sauna

De saunakachel is het hart van uw sauna. Het is dan ook belangrijk dat u even stilstaat bij welke kachel voor uw sauna de beste keuze is.

Het aanbod elektrische saunakachels en houtkachels van Tylö Helo bijzonder uitgebreid. U kiest de kachel die het best bij uw sauna en bij uw verwachtingen past. 

Sauna-heater-with-himalaya

Kwaliteit uit Zweden en Finland

Tylö heeft vele jaren ervaring in de ontwikkeling van sauna’s en saunakachels. Doorheen de jaren was deze Zweedse saunabouwer pionier bij vele innovaties die ervoor zorgen dat de werking, de veiligheid en het plezier van een saunasessie erop vooruitgegaan zijn.

De elektrische saunakachels van Tylö brengen uw sauna snel op temperatuur, en houden bovendien de temperatuur aan die u wenst. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de saunastenen.

Een sauna met houtkachel heeft net dat ietsje meer voor iemand die op zoek is naar een heel rustieke sauna-ervaring. Wij bieden houtkachels aan van de traditionele Zweedse en Finse merken Kastor en Helo. Afkomstig van de bakermat van de sauna hebben deze kachels de hoogste kwaliteit die u op de markt kunt vinden.

Eerste keuze bij professionals

Tylö Helo-saunakachels en sauna’s staan al jarenlang op één bij hotels, sportclubs en zwembaden die wellness aanbieden. Professionals vinden bij Tylö Helo een eenvoudige installatie, makkelijk onderhoud en een laag verbruik.

Voordelen van een houtkachel

Het grote voordeel van een houtkachel in de sauna is dat deze de warmte erg lang vasthoudt. Zo kunt u langer genieten van uw sessie in de sauna. Bovendien is zo een houtkachel ook erg sfeervol. Stel het u voor: de gezellige geur van brandend hout en hars, het knetteren van het vuur. Af en toe een druppel water die op de hete stenen spettert, stoom die de ramen van de cabine doet aandampen, de doordringende warmte,… Dat is een sauna-ervaring met een houtkachel.

Combinatie met stoomsauna

Bijzonder is de combikachel voor de stoomsauna. Dat is een variant op de traditionele sauna, die erg goed verdragen wordt door mensen die een gewone sauna te heet vinden. In de stoomsauna geniet u van een sauna-ervaring bij lagere temperaturen, maar de luchtvochtigheid is hoger.

De saunacabines die Tylö Helo aanbiedt zijn hiervoor aangepast. De combi-saunakachels zijn uitgebreid getest.

Al het nieuws over wellness