Over TylöHelo

Ontmoet de sauna- en stoomliefhebbers

TylöHelo ontwikkelt sauna’s, infraroodcabines en stoombaden. Kwaliteit staat centraal bij het design, de materiaalkeuze en het productieproces.

Het bedrijf

Wij zijn TylöHelo, ’s werelds grootste fabrikant van sauna’s en stoombaden. Wij onderscheiden ons door wat we doen en door de wellness-belevingen die we creëren. Je voelt dat er trots en echt gevoel in onze sauna- en stoomproducten zit, en dit is iets dat niet nagemaakt kan worden.

Sauna-ton-wood-emmer
stoomcabine-small

In de herfst van 2017 werd ons team zowel groter als sterker door de fusie van Tylö en Helo tot TylöHelo: een van ’s werelds sterkste wellness-aanbieders.

We zullen de markt blijven voorzien van nog meer superieure producten en een sterkere klantenservice. Zodat onze gezamenlijke klanten een gezond leven kunnen leiden en wij ons trots kunnen voelen.

Tylö

Sense-Sport-Combi

Het feit dat Tylö is wat het vandaag de dag is kan worden herleid tot de waarden van de oprichters; innovatieve ideeën, vastberadenheid en visie.

De oprichter van Tylö, Sven-Olof Janson, was een elektricien die met zijn vernuft en motivatie kleinere en efficiëntere kachels ontwikkelde voor eigen ontworpen machines. In 1951 accepteerde hij de uitdaging van een lokale ondernemer om een goedkopere maar betere sauna te bouwen. De heer Janson was duidelijk succesvol. Sinds die prestatie in 1951, is het bedrijf, dat al snel de naam Tylö kreeg, op de oorspronkelijke locatie gebleven en door de jaren heen steeds groter geworden. De portefeuille is in die tijd ook uitgebreid en bestaat nu uit een compleet assortiment moderne wellness-producten. Zij zijn gebaseerd op traditie en geschiedenis, maar voortdurend ontwikkeld om aan de eisen van de klanten te kunnen blijven voldoen.

Helo

Helo werd in 1919 opgericht onder de naam Karjalan Sahko Ltd in Vyborg, Finland en de eerste elektrische saunakachel van het bedrijf werd in 1949 geïntroduceerd.

In de jaren ’60 werd het bedrijf omgedoopt tot Helo Tehtaat (Helo fabrieken) en staat sindsdien op zijn huidige locatie in Hanko, Finland.

De naam wijzigde in 1990 naar Oy Saunatec Ltd en het bedrijf verwierf al snel de grootste de saunafabrikant ter wereld: Knüllwald Sauna GmbH in Duitsland. Er werden twee nieuwe dochterondernemingen opgericht, Saunatec Inc. in de Verenigde Staten en Helo (UK) Ltd. in Groot-Brittannië. Tegen het einde van de jaren 1990 verwierf Oy Saunatec Ltd het sauna en stoombadbedrijf van Amerec (Nasscor Inc) in Seattle, VS, en een Finse producent van saunakachels, Viki Sauna Oy. In 2008 werd gestart met verkoop en marketing in Rusland.

Tylo-R20-fire-stones

Al het nieuws over wellness