Al het nieuws over wellness

Regelmatig saunabezoek verkleint kans op Alzheimer Regelmatig saunabezoek verkleint kans op Alzheimer
Sauna artikels - 17 juli 2019 We wisten al dat saunasessies goed zijn voor het hart en dat ze een genezende werking hebben op verkoudheden. Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat de sauna ook het risico op afwijkingen die met ouderdom te maken hebben, aanzienlijk vermindert.
Hoe neem je een saunabad? Hoe neem je een saunabad?
Sauna artikels - 16 juli 2019 Het nemen van een saunabad moet aangenaam en ontspannend zijn. Vooreerst moet je dus voldoende tijd uitrekken om een saunabed te nemen, minstens anderhalf uur om je volledig gezuiverd te voelen, zowel lichamelijk als mentaal.
Hoe meer sauna, hoe minder verkoudheden Hoe meer sauna, hoe minder verkoudheden
Sauna artikels - 16 juli 2019 Nu het stilaan kouder wordt, zijn ze weer overal aanwezig: niezende mensen druk in de weer met zakdoeken en neusdruppels, kriebelende hoestbuien,… Gelukkig is er een aangename remedie. Oostenrijkse onderzoekers hebben immers ontdekt dat regelmatige saunabezoeken preventief helpen tegen verkoudheden.
De basisregels van de sauna-etiquette De basisregels van de sauna-etiquette
Sauna artikels - 16 juli 2019 Samen met vrienden van de sauna genieten: het is heerlijk ontspannend. Maar om het voor iedereen aangenaam te houden, is er toch een basis sauna-etiquette waar je rekening mee moet houden. We lijsten de basisregels voor je op.
Kies jij voor een sauna, stoombad of bio sauna? Kies jij voor een sauna, stoombad of bio sauna?
Wellness - 16 juli 2019 Het ultieme wellness gevoel beleef je nu ook thuis! Kom tot rust in je eigen saunaruimte of stoombad!