Bijzondere sauna genomineerd voor prestigieuze architectuurprijs

Wellness - 16 juli 2019
Sauna-ton-wood-emmer

Een sauna die genomineerd wordt voor een architectuurprijs: het is iets wat je niet direct verwacht. Een spectaculaire sauna in het Zweedse Göteborg valt dit jaar die eer te beurt bij de Kasper Salin-prijs. Die uitreiking zet elk jaar een Zweeds gebouw van grote architecturale klasse in de kijker.

Sauna uit gerecycleerd materiaal

Het fascinerende gebouw in de haven van Göteborg werd door de architecten volledig ontworpen uit gerecycleerd materiaal. Een ander belangrijk punt in het ontwerp is het schitterende uitzicht vanuit de sauna over de rivier.

Gratis sauna

En het wordt nog beter:  bezoekers kunnen er helemaal gratis in de sauna. Het gebouw is namelijk een onderdeel van het project Bathing Culture, waarbij gebouwen op de rivier worden geplaatst. De verschillende wijken van Göteborg worden immers van elkaar gescheiden door de rivier. Op deze manier wil men het uitzicht van de stad veranderen en het stadscentrum uitbreiden.

400ste verjaardag

De bouw van deze sauna is ook al deels een initiatief dat voorafgaat aan de 400ste verjaardag van de stad Göteborg, die over 6 jaar gevierd wordt. Wie een bezoek aan Göteborg op zijn agenda heeft en het gebouw graag eens wil bezoeken, kan hier reserveren. Iedereen kan er terecht.

Sauna binnen handbereik

Vind je Göteborg toch wat ver voor een saunabezoek en wil je er liever een binnen handbereik? Tylö heeft verschillende sauna’s en infraroodcabines in zijn aanbod. Bekijk het aanbod hier.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.