De voordelen van een elektrische saunakachel

Sauna artikels - 28 juni 2019

Het belangrijkste onderdeel van een sauna is de saunakachel. De warmte in je saunacabine kan gegenereerd worden door een elektrische saunakachel of een houtkachel. Wij sommen voor jou de voordelen van een elektrische saunakachel op:

Ze zijn gemakkelijk in gebruik

Bij een elektrische saunakachel worden de saunastenen verwarmd door een elektrische warmtespiraal in de kachel. Daarop geven de stenen die warmte af aan de omgevingslucht in de saunacabine. Als je water op de stenen giet, wordt er hete lucht verspreid. Je kan aan dat water essentiële oliën toevoegen die een aangename geur verspreiden in de sauna.

Je kan de temperatuur gemakkelijk regelen

Een ander pluspunt van de elektrische saunakachel is dat je de temperatuur op peil kan houden. Via het bedieningspaneel kan je de gewenste temperatuur ingeven, waardoor de temperatuur constant wordt gehouden. Dat is bij een houtkachel wat moeilijker.

Een elektrische saunakachel is ideaal voor een thuissauna

Houtkachels bieden het voordeel dat zij een authentieke uitstraling hebben. Maar ze zijn iets minder geschikt om in een thuissauna te plaatsen. De constante temperatuur, zoals hierboven beschreven, geeft de elektrische kachel daar een streepje voor. Daarnaast moet er voor een houtkachel een schoorsteen worden voorzien. Dat is binnenshuis niet zo eenvoudig.

Optie sauna én stoomsauna mogelijk

Als je thuis wil genieten van stoomsauna én sauna, kan je kiezen voor een combi-saunakachel. Die werkt als een gewone elektrische saunakachel, maar biedt daarnaast ook de optie stoomsauna. Daarin heb je een hogere luchtvochtigheid (tot 70%) en is de temperatuur iets lager dan bij een ‘droge’ saunabeurt.

Meer weten over de opties van verschillende saunakachels? Bekijk onze elektrische saunakachels en houtkachels of neem contact op met Tylö Belgium.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.