5 onmisbare accessoires in de sauna

Sauna artikels - 12 juli 2019
accessoires-sauna-hammam-infrared

Een sessie in de sauna is de ontspanning bij uitstek. Maar als je jezelf dan toch wil belonen, maak het jezelf dan ineens zo comfortabel mogelijk. Hier zijn vijf accessoires die de saunabeleving nog aangenamer maken:

1. Emmer

Een absolute must is een opgietemmer. Die heb je nodig om saunageuren met water te kunnen mengen. Een emmer kan je meestal samen aankopen met een speciale opgietlepel, waarmee je het geurmengsel op de saunastenen kan gieten.

2. Hoofdsteun

Het toppunt van relaxen is languit gaan liggen in de sauna. Maar om dat echt comfortabel te kunnen doen, heb je een hoofdsteun nodig. Het zorgt niet alleen voor een betere houding, maar ook voor een betere doorbloeding.

3. Saunaborstel

Het ideale moment om je huid te scrubben, is wanneer je uit de sauna komt. Je poriën staan op dat moment open door de warmte. Daardoor kan je dode huidcellen makkelijker verwijderen. Een saunaborstel is daarbij een ideaal accessoire: je kan ermee op plaatsen scrubben waar je normaal moeilijk aan kan, zoals je rug.

4. Zandloper

De aanbevolen tijd voor een saunasessie is 15 minuten. Omdat je meestal niets anders bijhebt in de sauna dan je handdoek, is het handig om in de sauna een zandloper te hebben. Je draait hem om wanneer je in de sauna stapt. Wanneer het onderste gedeelte helemaal gevuld is, zijn de 15 minuten om.

5. Thermometer

Met een speciale thermometer kan je altijd de exacte temperatuur in je sauna aflezen. De meeste saunathermometers kunnen tot 120 graden meten. Je hangt hem best niet te dicht bij de deur, omdat de temperatuur daar het meest schommelt. Hij mag tevens niet te dicht bij de kachel hangen, want ook dat geeft een vertekend beeld.

Heel wat van deze accessoires zijn in set verkrijgbaar. Andere kan je apart aankopen. Wil je meer ideeën opdoen voor je sauna? Neem dan hier een kijkje.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Hoe meer sauna, hoe minder verkoudheden Hoe meer sauna, hoe minder verkoudheden
Sauna artikels - 16 juli 2019
Lees meer

 

5 onmisbare accessoires in de sauna 5 onmisbare accessoires in de sauna
Sauna artikels - 12 juli 2019
Lees meer

 

Hoe de sauna het hart beschermt Hoe de sauna het hart beschermt
Sauna artikels - 04 februari 2019
Lees meer