Daarom is de sauna goed voor de huid

Sauna artikels - 10 juni 2019

De sauna heeft heel wat positieve effecten op het lichaam. Naast de relaxerende werking, is ook een gezondere huid een van de voordelen. Regelmatig naar de sauna gaan, helpt je om je huid in topvorm te houden. Hoe dat precies komt, lees je hier.

Diepe reiniging

De sauna zorgt voor een diepe reiniging van de huid en poriën. Je lichaam heeft de reactie om zijn temperatuur te proberen aanhouden in de warme cabine. Door te zweten koelt het zichzelf af. Hierin ligt de reinigende werking: de poriën gaan wijd open, waardoor onzuiverheden met het transpiratievocht worden afgestoten.

Zachte huid

Een gevolg van die diepe reiniging is dat de huid er zachter van wordt. De afscheiding van onzuiverheden vermindert onder meer de kans op puistjes en mee-eters.

Vers bloed naar de huid

Sauna’s verhogen de bloedcirculatie. Door de inspanning die het lichaam moet doen om op temperatuur te blijven, verhoogt de hartslag sterk. Er wordt dus meer bloed rondgepompt, onder meer naar de huid. Die krijgt zo meer zuurstof en voedingsstoffen aangeleverd. Resultaat: de huid blijft gezond en gehydrateerd.

Goed tegen psoriasis

De sauna is goed voor mensen met psoriasis. In de dagen na een saunasessie verminderen klachten zoals jeuk en rode vlekken. De droge warmte van de sauna versoepelt de huid en verzacht de huidschilfers, zodat ze gemakkelijker verwijderd worden bij het wassen. Net daarom is het belangrijk om na de sauna een douche te nemen, zodat de toxines in het zweet niet opnieuw opgenomen worden door de huid.

Sauna bij je thuis

Door regelmatig in de sauna te gaan, hou je je huid zacht en zuiver. Daarnaast heeft het nog heel wat goede effecten op je lichaam: zo helpt een sauna verkoudheden te voorkomen en verlaagt het je cholesterol. Een thuissauna is dan ook een goede investering in je gezondheid. Bij Abisco vind je alle onderdelenaccessoires en onderhoudsproducten voor jouw sauna.

Een extra boost nodig voor je gezondheid? Door bepaalde geuren toe te voegen kan je genieten van aromatherapie in je sauna.

Sauna of stoombad bij je thuis?

Ga je graag in de sauna of het stoombad wanneer je maar wil? Dan is een eigen cabine bij je thuis een ideale oplossing. Kom de showroom van Abisco bezoeken of bekijk het aanbod op de website.

Sauna als middel tegen fibromyalgie Sauna als middel tegen fibromyalgie
Sauna artikels - 27 april 2019
Lees meer

 

5 onmisbare accessoires in de sauna 5 onmisbare accessoires in de sauna
Sauna artikels - 12 juli 2019
Lees meer

 

De voordelen van een elektrische saunakachel De voordelen van een elektrische saunakachel
Sauna artikels - 28 juni 2019
Lees meer